Het is aan te bevelen om tot 24 uur na de injectie geen handelingen te doen waar u pijn van krijgt of het gewricht veelvuldig te gebruiken.  Het middel werkt dan minder goed en hebt u meer kans op bijwerkingen. Het ingespoten corticosteroïd werkt pas na enkele dagen en in het algemeen wel tot drie weken. Het kan dus zijn dat wanneer de verdovingsvloeistof uitgewerkt is u weer pijn krijgt en pas dagen later (soms pas na ongeveer een week) bemerkt dat u minder pijn krijgt als de ontstekingsremmer zijn werk gaat doen.

Het ontstekingsremmende effect houdt ongeveer twee tot drie weken aan. Wanneer de (ergste) ontsteking of zwelling verdwenen is na één of enkele injecties kan de natuurlijke afweer van uw lichaam de verdere genezing weer overnemen. Het is dus raadzaam om ook nadat de pijn is verdwenen of na de laatste injectie toch nog geruime tijd rustig om te gaan met het aangedane gewricht. Rust houden is overdreven, maar het ontzien van het desbetreffende gewricht kan zeker geen kwaad!

 

AFSPRAKEN NAZORG INJECTIETHERAPIE

Na ongeveer 1 week (tenzij anders afgesproken) belt de u de arts op om de werking van de injectie te evalueren.  (u laat een boodschap achter bij de assistente of op het antwoordapparaat {071-5175055}, u wordt doorverbonden of de arts belt u terug)

Na ongeveer 2  weken komt u terug bij de arts die met u de werking van de injectie evalueert.

Bij koorts, heftige pijn of andere niet besproken bijwerkingen belt u de praktijk of het spoednummer van de arts.