dokter kist

Lodewijk Kist (1954) is na het artsexamen ( Rijksuniversiteit Leiden) bijna 3 jaar  werkzaam geweest als arts in het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp op de afdelingen Interne Geneeskunde , Cardiologie en Neurologie.
Tijdens het jaar op de afdeling Neurologie stond een flink deel van het werk al in het teken van patiënten met rugklachten en hernia’s. Ook verrichte hij daar de meeste caudografiën (dit zijn contrast-injecties in de rug via een “ruggeprik”, nu vervangen door MRI-scans). In die tijd is zijn interesse al ontstaan voor rugklachten en injectietechnieken.

Daarna werd de tweejarige huisartsenopleiding in Leiden gevolgd met een ziekenhuis/EHBO-stage in Aruba. Vanwege zijn interesse voor het bewegingsapparaat werd de opleiding manuele geneeskunde in Eindhoven doorlopen, later gevolgd door de Cyriax-injectie cursus in Delft.

Tijdens tien jaar huisartsgeneeskunde werd de praktijk voor manuele geneeskunde verder opgebouwd, eerst in Leiden, later in Voorhout en Oegstgeest. De laatste jaren is hij fulltime werkzaam in de ArtsenPraktijk voor rugpijn en gewrichtsklachten.
In de praktijk is een echografie-apparaat aanwezig en worden de meeste corticosteroid-injecties onder echogeleide uitgevoerd.
Momenteel is hij jaarlijks bezig met echografie-cursussen en internationale injectie-cursussen nodig voor het toepassen van nieuwe injectie-technieken onder röntgendoorlichting voor precisie-diagnostiek en precisie-therapie bij   rug- en nekklachten.

Hij ontwikkelt en geeft geaccrediteerde cursussen en workshops voor  huisartsen en bedrijfsartsen door het hele land en in het buitenland met als onderwerp rug- nek- en schouderklachten. Hij doet dat samen met een radioloog of een neurochirurg.