Bijna 75% van de Nederlanders van 25 jaar en ouder heeft een klacht van het bewegingsapparaat.
De meest voorkomende klachten zijn lage rugklachten (27%), nekklachten (21%) en schouderklachten (20%). Daarna volgen klachten van de knie (15%), pols of hand (13%), heup (9%) , hoge rugpijn (9%), elleboog (8%), voet (7%) en van de enkel (5%).

Al deze gewrichtsklachten kunnen in onze praktijk  worden onderzocht en behandeld. Voor een goede diagnose zijn nodig een precieze anamnese en een goed lichamelijk onderzoek en waar nodig verdieping hiervan met behulp van echografie. Ook kan het zijn dat wij u door verwijzen voor een  MRI-scan (in overleg met uw huisarts).

Voor de meeste van de hierboven genoemde klachten van het bewegingsapparaat zijn injecties met ontstekingsremmende werking uitermate geschikt. Vaak zijn het structuren in of om een gewricht die de klachten veroorzaken. De oorzaak van deze klachten kan een ontsteking zijn van bijvoorbeeld de slijmbeurs, het kapsel, de peesschede of de pees aanhechting. Schouder-, elleboog-, heup- en knieklachten maar ook klachten van andere kleinere gewrichten als pols/hand  en voet/enkelproblemen reageren goed en snel op een enkele injectie in of rond het gewricht.

Lees verder over Schouderklachten